Voorarrest Ghosn wederom verlengd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Ghosn werd voor de vierde keer in zijn cel gearresteerd. (Foto: Renault)

Het voorarrest van Renault-topman Carlos Ghosn is wederom met tien dagen verlengd. Bronnen melden aan persbureau Reuters dat de Japanse justitie hem verdenkt van illegale betalingen aan een zakenman uit Saudi-Arabië, waarbij Nissan zou zijn benadeeld. Ghosn werd gisteren in zijn cel opnieuw gearresteerd. Volgens het Japanse OM kan Ghosn tot tien jaar cel krijgen, indien hij wordt veroordeeld.

De dochters van Ghosn stellen dat de arrestatie van hun vader voortkomt uit de angst van Nissan om te moeten fuseren met Renault. Dat zeggen ze in een interview met de NY Times. Ondanks dat beide dochters, Caroline en Maya, niet betrokken waren bij een van de bedrijven waaraan Ghosn leiding gaf, zijn ze overtuigd van de onschuld van hun vader. 

Een woordvoerder van Nissan laat in een reactie aan de krant weten dat de beweringen van de dochters ongefundeerd zijn. 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.