‘Auto-industrie steekt komende jaren 261 miljard euro in EV’s’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Persbureau Reuters analyseerde de investerings- en verkoopbudgetten die 29 autofabrikanten afgelopen twee jaar reserveerden voor het in productie brengen van elektrische auto’s. De optelsom komt uit op 300 miljard dollar (261 miljard euro), waarvan volgens Reuters ongeveer 45 procent in China besteed wordt. Niet enkel door Chinese fabrikanten, maar voor meer dan de helft ook door (voornamelijk) Europese fabrikanten, in de vorm van joint ventures. Gisteren werd een KPMG-onderzoek gepubliceerd waaruit naar voren komt dat China favoriet is in de race om de elektrische autoproductie. 

Bij de geplande investeringen in EV’s loopt het Volkswagen-concern voorop, met bijna 91 miljard dollar. Daimler trekt 42 miljard uit voor de ontwikkeling van EV’s en het Amerikaanse General Motors 8 miljard. Die verdeling komt overeen met de resultaten uit het onderzoek van KPMG, dat vandaag werd gepresenteerd. KPMG stelt dat ontwikkelingen in EV’s samenhangen met de ontwikkelingen op de thuismarkt. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.