‘Geen borgtocht voor Carlos Ghosn’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Het voorarrest kan nog maanden duren. (Foto: Shutterstock)

Carlos Ghosn komt niet op borgtocht vrij. Dat heeft een Japanse rechter bepaald. Volgens de rechter is het verzoek tot vrijlating van Ghosn dit keer afgewezen vanwege het vluchtrisico en mogelijke manipulatie van het bewijs en getuigen. Dat melden diverse internationale media.

Volgens Japanse aanklagers duurt het voorarrest nog zeker tot 10 maart. De advocaat van Ghosn denkt dat zijn cliënt niet vrijkomt voor de start van het proces, dat over ongeveer een half jaar moet beginnen. 

Vorige week ontkende Ghosn tijdens een hoorzitting alle aanklachten. Dit weekend werd bekend dat een in Nederland gevestigde bv, een joint venture tussen Nissan en Mitsubishi, een miljoenensalaris uitkeerde aan Ghosn.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.