‘Musk weer in de clinch met beurswaakhond SEC’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Elon Musk (foto: Shutterstock)

Elon Musk twitterde vorige week het volgende bericht: “Tesla made 0 cars in 2011, but will make around 500k in 2019.” Korte tijd later corrigeerde hij zichzelf door te zeggen dat het er dit jaar 400 duizend zouden worden. De tweets schoten de SEC in het verkeerde keelgat en de beurswaakhond heeft nu een aanklacht gedeponeerd bij de rechtbank, meldt financieel persbureau Bloomberg. 

Musk en de SEC zijn geen vrienden. Vorig jaar twitterde de ceo van Tesla dat het bedrijf van de beurs zou worden gehaald en dat het kapitaal geregeld was. Later meldde hij dat Tesla toch op de beurs bleef  en beurswaakhond SEC greep in. Musk verloor zijn positie als bestuursvoorzitter, maar mocht wel ceo blijven. Wel moest hij alle eventueel beursgevoelige informatie door een communicatiemanager laten checken, alvorens het op Twitter te zetten. Die afspraak heeft hij nu geschonden, vindt de SEC.  

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.