‘Peugeot-familie steunt overnameplannen PSA’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Peugeot noemt de overname van Opel een groot succes. (Foto: Shutterstock)

De familie Peugeot heeft laten weten eventuele acquisities door PSA toe te juichen. Zowel Fiat Chrysler (FCA) als Jaguar Land Rover zijn partijen die genoemd worden als mogelijke overnamekandidaten. “Wij hebben de overname van Opel vanaf het eerste moment gesteund”, zegt Robert Peugeot tegen de Franse krant Les Echos. “Als er zich een nieuwe kans voordoet, dan zullen wij de rem niet intrappen. De overname van Opel is een exceptioneel succes. Wij hadden niet gedacht dat het herstel zou snel zou gaan.”

De familie Peugeot heeft net als de Franse staat en Dongfeng een belang van 12,3 procent in PSA. De investeringen die fabrikanten moeten doen in EV’s, autonoom rijden en emissiereducties zijn enorm, waardoor verdere schaalvergroting onontkomelijk is. Over de kans dat PSA snel een ander merk acquireert, laat Peugeot zich niet uit. “Maar zowel met FCA als met anderen zouden de sterren wel eens gunstig kunnen komen te staan.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.