‘GM investeert 300 miljoen dollar in fabriek bij Detroit’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Autoproductie in de fabriek in Orion Township (foto GM)

General Motors kondigt vandaag naar verwachting een investering aan van 300 miljoen dollar (circa 265 miljoen euro) in de fabriek in Orion Township, iets ten noorden van Detroit, waar GM elektrische auto’s maakt. Dit meldt Reuters. Diverse Amerikaanse media, zoals Automotive News, beschouwen de aankondiging als een tegemoetkoming aan president Trump, die hevige kritiek heeft op het ontmantelen van een GM-fabriek in Ohio.

Volgens Reuters komt er ook een nieuw elektrisch compact model van GM. Op dit moment wordt in de fabriek in Orion Township de Chevrolet Bolt gemaakt, die ook naar Europa wordt geëxporteerd als Opel Ampera-e.

Reuters citeert Jeff Schuster, analist bij LMC Automotive, die verwacht dat GM de komende jaren vier nieuwe EV’s zal toevoegen, die allemaal in de fabriek in Orion Township worden gebouwd. Dit zou de verschuiving van GM van benzineauto’s naar volledig elektrische modellen onderstrepen.

GM heeft nog niet op het bericht gereageerd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.