‘Uber koopt concurrent Careem voor 2,7 miljard euro’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Careem is in 15 landen actief. (Foto: Shutterstock)

De Amerikaanse taxigigant Uber is van plan voor 3,1 miljard dollar (2,7 miljard euro) de in Dubai gevestigde rivaal Careem te kopen. Dat meldt mediabedrijf Bloomberg vandaag. Volgens Bloomberg is het in 2012 opgerichte Careem gewaardeerd op 2 miljard dollar. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen meer dan een miljoen chauffeurs en ruim dertig miljoen gebruikers. Het is actief in een groot deel van het Midden-Oosten. 

Aandeelhouders in Careem zijn de Saoedische prins Alwaleed bin Talal en het Japanse e-commercebedrijf Rakuten. De deal moet morgen bekend gemaakt worden.

Zowel Uber als concurrent Lyft bereidt momenteel een beursgang voor. Uber zou mikken op een waardering van boven de 120 miljard dollar, Lyft op 20 miljard.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.