Volvo start in VK met online verkoop aan particulieren

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Volvo

Volvo heeft in het Verenigd Koninkrijk een platform voor online verkoop aan particulieren gelanceerd. Het platform biedt de particuliere koper ruime koopmogelijkheden, inruil en diverse soorten financiering/lease. Met een digitale handtekening kunnen kredietovereenkomsten direct worden afgesloten, vertelt Jon Wakefield, de Britse ceo van Volvo, tegen Autonews Europa.

Aflevering van de auto’s gebeurt nog steeds door de Volvo-dealers.

Jon Wakefield, ceo Volvo UK

Particuliere klanten vormen iets minder dan de helft van Volvo’s verkopen in het VK. Daarvan financiert 90 procent hun aankoop, zei Wakefield. Bij 15 procent van de particuliere aankopen van Volvo’s in het VK gaat het om private lease. Volvo wil met de online verkoop tegemoet komen aan klanten die graag via internet kopen en kiest daarbij niet voor een lage prijs, maar vooral voor online service en mogelijkheden, legt Wakefield uit. Aflevering van de auto’s gebeurt nog steeds door de Volvo-dealers.

Niet in Nederland

Roger van Polanen, woordvoerder van Volvo Cars Nederland, vertelt desgevraagd aan Automotive dat er geen plannen zijn om een soortgelijk model in ons land in te voeren. “Het is een initiatief van Volvo UK en beslist niet bestemd om over andere Europese landen uit te rollen. Los daarvan zouden wij dat ook nooit doen zonder goed overleg en instemming van onze dealers.”

Volvo is niet de eerste OEM die online auto’s wil verkopen. Ook Mercedes, PSA en anderen zijn hier al mee begonnen.