Acea verwacht kleine daling Europese autoverkoop

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De economie stagneert, aldus Acea. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikantenorganisatie Acea stelt zijn verkoopprognose voor 2019 naar beneden bij. Acea verwacht dat er 1 procent minder nieuwe auto’s verkocht worden in Europa dan in 2018. Eerder dit jaar ging de organisatie uit van een verkoopstijging van 2 procent. De totale verkoop zal rond de 15 miljoen eenheden uitkomen. 

Er is sprake van een natuurlijke stabilisatie van de markt, stelt de organisatie. De groei zwakte vorig jaar al af. Maar ook de Brexit en verslechtende economische omstandigheden hebben geleid tot bijstelling van de prognose. 

In Nederland meldde de Bovag eerder al dat het niet verwacht dat de eerder afgegeven prognose van 440 duizend nieuwverkopen wordt gehaald

Lees hier de column van Hans Adriani over de Brexit. ‘Waarom geven we de Brexit niet de schuld’.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.