‘Ghosn sleept Nissan en Mitsubishi voor Nederlandse rechtbank’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De in opspraak geraakte Carlos Ghosn. (Foto: Shutterstock)

Voormalig Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn, die wordt beschuldigd van fraude, heeft voormalig werkgevers Nissan en Mitsubishi voor de rechter gesleept. Dat melden diverse media, waaronder Nu.nl. De zitting vindt in Nederland plaats omdat de joint venture-bv van Renault-Nissan in Nederland is gevestigd. 

Ghosn werd vorig jaar aangehouden in Tokio op verdenking van financiële malversaties. Hij is op borgtocht vrij. Zelf ontkent hij alle beschuldigingen. Hij eist nu 15 miljoen euro, omdat zijn contract in zijn ogen ten onrechte is beëindigd.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.