‘Volkswagen-topman geïnteresseerd in belang in Tesla’ [update]

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Diess is sinds 2018 bestuursvoorzitter van VW. (Foto: Shutterstock)

Volkswagen-topman Herbert Diess zou geïnteresseerd zijn in een belang in Tesla. Of Volkswagen ook echt een belang in het autobedrijf neemt, hangt af van de aandeelhouders. Die zouden minder interesse hebben, terwijl ze de aankoop van aandelen wel zouden moeten financieren. Dat meldt het Duitse blad Manager Magazine, dat zich baseert op anonieme topfunctionarissen binnen VW. 

Diess zou genoegen nemen met een belang en een eventuele samenwerking. Volgens het blad ontmoeten Diess en Elon Musk elkaar op regelmatige basis. 

Volkswagen begint komend jaar met de aflevering van de eerste EV’s die gebouwd zijn op het speciaal daarvoor ontwikkelde MEB-platform. Audi-topman Bram Schot vertelde eerder dit jaar dat Musk ‘zijn borst kan natmaken‘. 

Update 23 augustus: 

Volkswagen heeft gisteravond via een woordvoerder aan persbureau Reuters laten dat het bedrijf geen geen interesse heeft om een belang in branchegenoot Tesla te nemen. Het bericht in Manager Magazin noemde hij ‘ongefundeerd’. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.