Pon koopt drie Californische dealerbedrijven

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Pon breidt zijn werkgebied uit tot San Francisco en omgeving. (Foto: Shutterstock)

Pon Holdings heeft drie dealerbedrijven in Californië gekocht. Dat meldt het bedrijf vandaag. Het is Pon-dochter Indigo Auto Groep, dat in 2017 werd gekocht, dat dealerbedrijf Marin koopt. Het betreft Porsche-, Audi- en Volkswagen dealerbedrijven in Marin County, een deelstaat ten noorden van de Golden Gate Bridge en bestrijken ook San Francisco en een deel van de Bay-regio.

“Marin County is één van de mooiste regio’s in de Verenigde Staten. Met de acquisitie van Porsche Marin, Audi Marin en Volkswagen zien we veel mogelijkheden om een doordachte, nieuwe vorm van auto-eigendom te introduceren aan veeleisende klanten in de San Francisco Bay-regio”, zegt Todd Blue, oprichter en ceo van indigo Auto Group.

Indigo telt na de overname achttien vestigingen in zeven Amerikaanse staten, waaronder Texas en Missouri. De omzet groeit naar circa 1 miljard dollar. Het bedrijf voert momenteel merken Porsche, Volkswagen, Audi, Bentley en Lamborghini.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.