ABT stapt met Schaeffler in de EV-bus

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
ABT en Schaeffler werken sinds 2014 samen. (Foto: Pixabay)

Tuningbedrijf ABT en componentenfabrikant Schaeffler gaan samen elektrische aandrijflijnen ontwikkelen voor commerciële voertuigen tot 3,5 ton. ABT e-line, de elektrische tak van ABT, heeft hier al ervaring in. Het bedrijf mag voor Volkswagen onder andere de T6 en Caddy elektrificeren.

Schaeffler werkt al sinds 2014 samen met ABT in het elektrische racesportsegment Formule E en zal zijn expertise op het gebied van massaproductie van componenten, managementexpertise en technische kennis inbrengen, zo meldt het in een persbericht. Schaeffler ontwikkelt al elektronische controlesystemen die ABT e-line gebruikt voor het elektrificeren van de Volkswagen-modellen.

Lucratief

De focus van de samenwerking ligt op lichte commerciële voertuigen omdat er in dit segment volgens Schaeffler groeipotentie zit. Volgens de Duitse fabrikant is de markt lucratief omdat er steeds meer vraag is naar schone en efficiënte en commerciële voertuigen, onder andere voor gebruik in steden.  “Samen met ABT’s innovatiekracht kunnen we onze positie in de markt versterken,’’ zegt Klaus Rosenfeld, ceo van Schaeffler. Eerder dit jaar maakte de fabrikant bekend dat er arbeidsplaatsen geschrapt moeten worden.