Ford verhoogt investeringen in elektrificatie en bedrijfswagens

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Ford

Fabrikant Ford investeert in de komende vier jaar meer dan 30 miljard dollar (25 miljard euro) in de elektrificatie van zijn modellen line-up. Dat meldt de fabrikant. 

In 2030 moet 40 procent van het verkoopvolume elektrisch zijn, schrijft het concern, dat de komende jaren in Europa gebruik maakt van het MEB-platform van Volkswagen. De investeringen zijn onder meer in de ontwikkeling- en productie van batterijen.

Ook meldt de fabrikant te investeren in zijn bedrijfswagendivisie. Het bedrijf wil onder de vlag Ford Pro een reeks aan services opzetten om zakelijke klanten te bedienen. Het bedrijf richt zich daarbij nadrukkelijk op het faciliteren van laadinfrastructuur. 

Tot slot wil Ford sneller digitaliseren en investeert daarom in over-the-air technologie. Eind dit jaar wil het concern al een miljoen voertuigen hebben die via OTA kunnen worden geserviced. Volgens Ford gaat het concern daarmee in juli Tesla al voorbij in aantal OTA-voertuigen. Eind 2028 moeten er 33 miljoen voertuigen rondrijden met OTA-techniek aan boord. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.