Mercedes waarschuwt berijders voor brandgevaar door lekke koelvloeistofpomp

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Diverse modellen van Mercedes-Benz hebben last van lekkage in de koelvloeistofpomp. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Mercedes-Benz Nederland stuurt berijders van diverse modellen een dezer dagen een brief om hen te waarschuwen voor een mogelijke lekkage in de koelvloeistofpomp. Het technische mankement kan tot brand leiden. Dat bevestigt Helen van Nuffelen, head of corporate communications van Mercedes-Benz Nederland, aan Automotive.

In andere landen hebben berijders van modellen waarin dit lek zich kan voordoen, al een brief ontvangen. Volgens het Duitse dagblad Bild gaat het in totaal om 800 duizend berijders. Het mankement leidt nog niet tot een recall omdat de benodigde onderdelen om het probleem op te lossen niet beschikbaar zijn. Er volgt een terugroepactie zodra de onderdelen voorradig zijn, zo meldt Mercedes-Benz aan Automotive News Europe.

De autofabrikant raadt bestuurders aan om het gebruik van de auto in de tussentijd tot een minimum te beperken en voorzichtig te rijden. Een falend E-call noodhulpsysteem leidde begin vorig jaar wel tot een recall in de VS van 1,3 miljoen auto’s.

Van Nuffelen geeft geen informatie over het aantal Nederlandse berijders die halverwege een brief ontvangen van de autofabrikant. Hierin worden zij op de hoogte gebracht van het technische mankement. Zodra de onderdelen beschikbaar zijn volgt een tweede brief waarin de berijder uitgenodigd wordt om het probleem te laten repareren bij een werkplaats van een Mercedes-Benz dealer.

De getroffen modellen zijn bepaalde modellen uit de GLE/GLS-serie (167 platform), C-Klasse (205 platform), E-Klasse (213 platform), S-Klasse (222 platform), S-Klasse (223 platform), E-Klasse Coupe/Convertible (238 platform), GLC (253 platform), CLS (257 platform) en G-Klasse (463 platform).

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.