‘VW trekt 70 miljard euro uit voor ontwikkeling EV’s’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De ID Hatchback moet de eerste speciaal ontwikkelde EV van de groep worden. (Foto: VW)

Vorig jaar kondigde Volkswagen al de eerste miljardeninvesteringen in de elektrificering van het gamma aan. Onderdeel van het nieuwe plan is een investering van 10 miljard euro in China. Vandaag maakten ook Daimler en Toyota bekend in China te investeren. Dit is nodig om aan de aangescherpte milieueisen te kunnen blijven voldoen.

Knoop doorhakken

Reuters meldt dat de Volkswagen-top vandaag een besluit neemt over de investeringen. In 2030 wil Volkswagen van alle 300 modellen een elektrische variant op de markt hebben. Daarmee zou Volkswagen ook moeten kunnen voldoen aan de CO2-eisen van de Europese Unie.

Volgens Reuters lopen de kostenbesparingsplannen van de fabrikant niet op schema. Zo zouden de bonden en VW-managers Skoda-werk uit Tsjechië naar Duitsland willen verplaatsen. Ook zou Skoda meer moeten betalen voor het gebruiken van VW-technologie.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.