‘Musk kondigt reorganisatie bij Tesla aan’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Topman Elon Musk van het Amerikaanse Tesla kondigde gisteren in een e-mail naar de medewerkers de reorganisatie aan, zo melden diverse media.

Met een herstructurering lijkt Must naar een oplossing te zoeken voor de interne problemen met de productie en het recente vertrek van enkele managers op sleutelposities. Zo werd afgelopen weekend bekend dat Matthew Schwall, verantwoordelijk voor de contacten met de Amerikaanse veiligheidsinstanties, overstapt naar Waymo. Eerder nam Doug Field, vicepresident engineering, een sabbatical op om weer op krachten te komen. Begin deze maand vertrok ook Jim Keller die aan het hoofd stond van de afdeling Autopilot bij Tesla.

De fabrikant kampt al langere tijd met problemen met de productie van Model 3, die stokte door leveringsproblemen van accu’s. Er worden nu wekelijks 2.000 van deze modellen geproduceerd, maar het bedrijf verwacht dat dit aantal over twee maanden is opgelopen tot 5.000 stuks per week. Bij dit aantal zou Tesla winst gaan maken, aldus het concern.

Eerder deze maand presenteerde Tesla de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar, waarin het grootste verlies ooit werd genoteerd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Reacties

  • R. van der Laan

    Tesla winst maken? Zo’n goeie hebben we nog nooit gehoord 😉