Europese auto-industrie bezorgd over importtarieven VS

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Erik Jonnaert is bezorgd over de voorgenomen importmaatregelen van de VS. (Foto: Acea)

De Europese organisatie van autofabrikanten Acea reageert bezorgd op het voorgenomen onderzoek van de regering-Trump om de importheffingen op auto’s te verhogen met 20 tot 25 procent. Vorige week meldde de Wall Street Journal op basis van bronnen in het Witte Huis dat de Amerikaanse minister van Economische Zaken, Wilbur Ross, laat onderzoeken of de import van auto’s, trucks en onderdelen “de gezondheid van de industrie en het vermogen om nieuwe technologie te ontwikkelen aantast”.

Volgens de Europese organisatie zal een verhoging van de importtarieven op auto’s niet alleen nadelig uitpakken voor Europese autofabrikanten, maar zullen ook de Amerikanen zelf daar negatieve gevolgen van ondervinden. “De auto-industrie is een grote investeerder, zowel in de Amerikaanse als de Europese economie en is daarmee belangrijk voor de economische groei en werkgelegenheid”, aldus secretaris-generaal Erik Jonnaert van Acea. Volgens hem vormt de invoer van auto’s uit Europa dan ook geen enkel risico voor de nationale veiligheid van de VS. De regering-Trump wil de maatregelen treffen, mede met het oog op de nationale veiligheid.

Volgens Acea is de auto-handel tussen Europa en de VS nu goed voor z’n 10 procent van het totale handelsverkeer tussen beide.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.