Conclusr: Arval voor twaalfde maal op rij het best beoordeeld

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt Ilisia marketing service, dat het onderzoek uitvoerde in samenwerking met Conclusr. Voorheen was dit het Heliview onderzoek.

De benchmark wordt jaarlijks uitgevoerd onder een steekproef van fleetmanagers. Dit jaar beantwoordden 508 fleetmanagers een vragenlijst over hun leasemaatschappij. Volgens onderzoeker Thanassis Vassiliadis van Ilisia betreft het een statistisch verantwoorde steekproef, waar alle grotere leasemaatschappijen in worden genoemd. “De grote bedrijven als Alphabet, Leaseplan en Athlon worden door zo’n tachtig respondenten beoordeeld. De kleinere maatschappijen door minder mensen, maar we eisen dat er minstens dertig beoordelingen zijn voor we conclusies willen trekken”, stelt Vassiliadis. In totaal zijn er 17 leasemaatschappijen in het onderzoek opgenomen.

Geen prijsuitreiking

Arval werd, net als in voorgaande jaren, het hoogste beoordeeld. Maar de benchmark is geen prijsuitreiking, stelt de onderzoeker. “We reiken geen trofee uit voor de beste leasemaatschappij van Nederland. We doen een onderzoek waarvan we hopen dat de leasemaatschappijen dat kopen. Zo kunnen ze hun eigen beoordelingen naast die van vergelijkbare maatschappijen leggen.”

Lees meer op Fleet & Mobility.