Schade-scantool Proovstation wint Car Remarketing Award

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Proovstation valt in de prijzen. (Foto: Fleet Europe)

Proovstation heeft de Fleet Europe Car Remarketing Award gewonnen. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan een innovatief product of dienst. Proovstation is een soort tunnel waarin de auto in een paar seconden wordt gescand op schades en defecten. Zo wordt het remarketingproces aanzienlijk versneld, aldus de jury. Vorig jaar won veilinghuis BCA de Award.

Er waren in totaal 5 genomineerden: Adesa met de Intelligent Vehicle Inspection, een op artificial intelligence gebaseerd systeem waarmee leaserijders zelf de eindinspectie van hun auto kunnen doen, met smartphone of tablet. Op deze manier weet de fleetowner sneller hoe de auto weer terugkomt en kan hem sneller verkopen. Aston Barclay met Cascade, een systeem waarmee het remarketingproces, van inname tot verkoop, wordt geautomatiseerd. Mercedes-Benz Energy: een systeem waarmee batterijen kunnen worden gewisseld. Proovstation, een product waarmee de hele auto 360 graden wordt gescand en er in drie seconden is te zien of hij schade heeft. Vinturas – een systeem waarmee via de blockchain het logistieke proces van een auto wordt bijgehouden. Van aflevering tot en met inname en schade-afhandeling en verkoop.

De jury bestaat uit 9 internationale remarketingexperts, van onder andere Macadam, Autovista, Argus en Enterprise.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.