KAV Autoverhuur verkleint en verjongt wagenpark

Jeroen Vos Jeroen Vos
Een Volkswagen Crafter van KAV Autoverhuur. (Foto: KAV Autoverhuur)

De vloot van KAV Autoverhuur wordt ingekrompen van 400 naar 350 voertuigen. Ook wordt de vloot verjongd. Dat vertelt commercieel manager Thom Doorenbosch aan vakblad Fleet&Mobility. Met deze strategie moet de zakelijke klant het bedrijf beter weten te vinden, zegt commercieel manager Thom Doorenbosch. “Een deel van de vloot is al vernieuwd en we zien dat klanten nu al terugkeren.”

Verhuurbedrijf KAV werd begin april 2021 overgenomen van oprichter Hemmie Kerklingh door WB Wagenpark, een bedrijf van Mark van der Kallen, die ook eigenaar is van leasemaatschappij en dealerbedrijf Wittebrug en dealerholding Davo. Onder de nieuwe eigenaar moet de vloot worden verjongd en ingekrompen van 400 naar 350 voertuigen. “Dat was met name nodig bij de bestelwagens: die dateerden uit 2009 en 2010”, zegt commercieel manager Thom Doorenbosch van KAV Autoverhuur.

Rendement

Er is een bestelling geplaatst van tientallen Volkswagens Caddy, Transporter en Crafter. Een deel hiervan is voorzien van een bak en of koeling. Naast bestelwagens verhuurt het bedrijf ook vrachtwagens, koelwagens, trekkers en trailers, personenbusjes, aanhangers en rolstoelbusjes. Er zijn daarom inmiddels ook negen persoonswagenbussen (Peugeots Traveller en gesloten Volkswagens Transporters) toegevoegd aan de vloot. “We willen de vloot efficiënter gaan inzetten”, zegt Doorenbosch. “Het rendement van de vloot was te laag, omdat ons aanbod niet altijd aansloot op de vraag. Dat gaat nu dus veranderen. De verjonging gaat wel gefaseerd”, zegt Doorenbosch. “Een vrachtwagen van tien jaar oud voldoet bijvoorbeeld nog prima.” Lees meer op Fleet&Mobility.

Automotive stelde 5 vragen aan Riva-eigenaar Mark van de Kallen over de plannen met KAV Autoverhuur.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.