Kickstart leasebranche: januari 46,4% meer registraties

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Private lease is niet meer weg te denken in de branche. (Foto: Shutterstock)

Dat blijkt uit cijfers van RDC.

Voor het eerst in jaren zijn er geen grote fiscale veranderingen. Hierdoor was december 2017 rustig en worden de leaseauto’s, net zoals vroeger normaal was, in januari pas geregistreerd. Ook vorig jaar was er in de maand januari al een flinke toename ten opzichte van die maand in 2016, maar die stijging van 65,3 procent werd vooral veroorzaakt door de invoering van de vlaktaks. Door een wisselhausse eind 2015 werden in december veel auto’s geregistreerd en weinig in januari 2016. Lees hier het jaaroverzicht van de leasebranche: Toekomst vaart op MaaS 

Het aandeel lease in de registraties van nieuwe personenauto’s is in de afgelopen jaren fors toegenomen. Volgens leaseprofessionals is deze verschuiving vooral toe te schrijven aan de populariteit van private lease.Bekijk hier alle leasecijfers in de Kennisbank.

2017 werd afgesloten met 173.056 nieuw geregistreerde leaseauto’s geregistreerd, een stijging van 22,1 procent ten opzichte van 2016. Vooral private lease en de economische groei zorgden voor de groei in het aantal leaseregistraties.