‘Leaseplan stelt beursgang paar maanden uit’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Er is meer tijd nodig om de strategie goed uitgelegd te krijgen. (Foto: Leaseplan)

Leaseplan-topman Tex Gunning meldt de uitgestelde beursgang in een interview met het FD. 

Eerder dit jaar werd de beursgang officieel aangekondigd. Gunning vindt dat Leaseplan meer waard is dan concurrent ALD Automotive, dat momenteel 5,6 miljard euro waard is, ongeveer tien keer de nettowinst van het bedrijf. Leaseplan zou op basis van deze formule 5,3 miljard euro waard zijn. Leaseplan heeft volgens Gunning meer zakelijke klanten, keert meer dividend uit en gelooft in een hogere groei (10 tot 12%) dan ALD doet. 

Inmiddels heeft het bedrijf tientallen roadshows gegeven. Daarbij is er veel aandacht voor de digitaliseringsslag die wordt gemaakt en de uitrol van Carnext, waarmee occasions rechtstreeks aan consumenten worden verkocht. “Zo hebben we naar potentiële aandeelhouders een beter verhaal over de waardecreatie. Alles beweegt in deze industrie. Van de automatische taxidienst zoals die van Uber, tot het leasegedrag van particulieren. Er zijn veel schuivende panelen, maar dat maakt het ook fascinerend”, zegt Gunning tegen het FD.

Leaseplan is om een reactie gevraagd. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.