ANWB wikt, weegt en kiest voor Ford (update)

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

In totaal heeft de ANWB twintig Fords Transit Connect gekocht. Volkswagen blijft wel leverancier voor de overige, kleine 900 auto’s in het wagenpark. De nieuwe Fords worden ingezet bij de reparatie en vervanging van kapotte accu’s, een van de belangrijkste activiteiten van de wegenwacht, die hiervoor een speciale divisie heeft.

In eerste instantie heeft de bond ook bij Volkswagen gekeken, maar Volkswagen kon niet voldoen aan alle eisen. De Ford kan naar verluidt 300 kilo meer gewicht meenemen. “De belangrijkste reden voor de keuze voor Ford is de laadruimte”, zegt ANWB-woordvoerder Markus van Tol. “De bestellers rijden met veel voorraad. Volkswagen heeft twee keer geprobeerd een goed voorstel te doen, waar we ook echt serieus naar gekeken hebben. Maar de keuze viel uiteindelijk op Ford.” 

Volgens Van Tol is het bijzonder dat de ANWB voor Ford kiest, maar niet uniek. “In het verleden hebben we vaker andere merken in het park gehad, zoals de Renault 4, DAF’jes en zelfs een bestel-Eend.” 

Update:

Volkswagen-importeur Pon en de ANWB hebben vorige week het contract voor de levering van wegenwachtauto’s met drie jaar verlengd. Dat bevestigt Pon. In de komende jaren wordt een groot deel van de 900 wegenwachtauto’s vervangen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.