Cupra: Geen dealers, maar Garages en persoonlijke assistenten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De eerste Garage komt in het hoofdkantoor van Pon in Amsterdam. (Foto: Cupra)

Cupra, het luxemerk van Seat, stelt geen dealers aan maar opent in Nederland vijf Garages. De eerste Garage, die veel gelijkenis vertoont met de winkels van merken als Polestar en Tesla, wordt eind deze maand geopend in Move Amsterdam, waar importeur Pon zijn hoofdkantoor heeft. Later dit jaar volgen nog Garages in Rotterdam en Eindhoven en in 2022 wordt er nog twee geopend. Vanuit de Pon-campus in Leusden kunnen proefritten gemaakt worden. Volgens de importeur sluit het Garageconcept beter aan bij de merkbeleving die Cupra ambieert.

Dat meldt Cupra. In 2018 werd het submerk gelanceerd en met ingang van vandaag is de eerste ‘echte’ Cupra bestelbaar; de Formentor e-hybrid. De plug-in suv is te koop vanaf 44 duizend euro. 

Het merk gaat niet werken met verkoopadviseurs maar met persoonlijke assistenten. Tijdens het digitale oriëntatie- en aankooptraject worden klanten begeleid door een Cupra-specialist. Deze persoonlijke assistent adviseert en ondersteunt klanten bij iedere stap. Ook na aankoop van een Cupra blijft deze specialist het persoonlijke aanspreekpunt, bijvoorbeeld in het aftersales-traject voor service en onderhoud of bij pech.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.