BMW-topman breekt lans voor moderne diesels

Maarten Bokslag Maarten Bokslag

Dit meldt Automobilwoche.de.

“In feite is de diesel die voldoet aan de Euro 6-norm zeer schoon”, stelde Robertson, directeur sales en marketing van BMW. Zijn kritiek was vooral gericht op op het feit dat er in de discussies over emissies geen onderscheid wordt gemaakt tussen oude en nieuwe diesels. “Het is nogal ongelukkig wat er gebeurt in Europa”, stelde hij vast, verwijzend naar het overheidsbeleid, dat fabrikanten jarenlang in de richting van schonere dieselauto’s heeft geduwd. Terwijl er sinds het schandaal met de dieselemissies steeds meer stemmen opgaan om diesels te verbieden, meldt Automobilwoche. Duitse milieuorganisaties hebben al een aantal successen in de rechtbanken bereikt. In Stuttgart staat een rijverbod voor de deur voor dieselauto’s die niet voldoen aan de Euro 6-norm.

Robertson riep op tot meer steun van de overheid, de drijvende kracht in het ontwikkelen van schone technologie. Hij bekritiseerde daarbij de aankooppremies van elektrische auto’s. Want ondanks die premies blijven de aandelen van elektrische en hybride auto’s relatief laag.

Ondertussen lopen de verkoopcijfers van nieuwe diesels op de leasemarkt in Nederland terug, met name ten gevolge van het gewijzigde overheidsbeleid

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.