‘Brand bandenopslag Someren dit weekend geblust’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Brandende banden zijn moeilijk te blussen.

De brand bij recyclingbedrijf Van den Hoogen woedt als sinds afgelopen zondag. In eerste instantie was de verwachting dat het weken zou duren voordat de brand zou zijn geblust, omdat “water en andere blusmiddelen op banden niet het gewenste effect hebben”, meldt de gemeente. Mede omdat zich een ondoordringbare korst op het rubber vormt. Een nieuwe blusmethode, waarbij met een graafmachine hapje voor hapje het brandende materiaal wordt weg geschept en geblust, lijkt nu aan te slaan.

De gemeente meldt in een brief aan de bewoners dat er geen gevaarlijke concentratie giftige stof in de rook is gemeten, maar adviseert buurtbewoners wel om ramen en deuren te sluiten wegens mogelijke overlast door rook en stank.

UPDATE

De brandweer heeft om 10.10 uur het sein brand meester gegeven. De brand is geblust, maar zal wel nog enige tijd blijven roken. Het gaat om witte waterstofrook dat de komende dagen zal verdwijnen.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.