‘Michelin-topman genoemd als opvolger Ghosn bij Renault’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Jean-Dominique Senard (foto: Michelin)

Jean-Dominique Senard (65) heeft het goed gedaan in de zeven jaar als ceo van Michelin. Automotive News Europe tipt hem als opvolger van de in opspraak geraakte Carlos Ghosn, de huidige ceo van Renault die in Japan in voorarrest zit. Volgens Automotive News heeft Senard de gunst van de Franse overheid gewonnen – de grootste aandeelhouder van Renault.

Afgelopen week noemde de Franse minister van financiën Bruno Le Maire Senard “een groot industrieel”. Le Maire gaf al eerder aan dat hij vindt dat Ghosn moet worden vervangen bij Renault.

Het bestuurscollege van Renaut gaat naast Senard ook nog andere kandidaten onderzoeken, meldt Automotive News.

Nieuwe aanklacht

De beschuldigingen tegen Ghosn blijven zich opstapelen. Vandaag werd een nieuwe aanklacht bekend tegen Carlos Ghosn, meldt het ANP. Naast de beschuldigingen vanuit Nissan zou Ghosn ook 7,8 miljoen euro aan “ongepaste betalingen” uit de samenwerking met Mitsubishi hebben gekregen. Ghosn zou een persoonlijke arbeidsovereenkomst hebben gesloten met de joint venture Nissan-Mitsubishi BV, die in 2017 werd opgericht in Nederland. Uit die constructie ontving hij 7,8 miljoen euro. De betaling werd gedaan zonder goedkeuring van de twee andere bestuurders.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.