‘EV-verkoop verdubbelt in 2018’

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
In Amsterdam rijden er inmiddels 100 EV-Hyundai's Ionic rond als deelauto. (Foto: Hyundai Nederland)

Dat voorspelt de RAI Vereniging.

Naar schatting worden er in 2018 zo’n 15 duizend nieuwe vol elektrische auto’s verkocht. Dit jaar komt het totaal aantal nieuw geregistreerde EV’s waarschijnlijk uit op 7 duizend.Mobiliteitsblad Fleet&Mobility onderzocht hoe de restwaardes van phev’s en EV’s zich volgens experts gaan ontwikkelen. Lees het artikel hier.

In Nederland is Tesla goed voor ongeveer de helft van alle registraties (2.700). De BMW i3 (738), Nissan Leaf (440), Hyundai Ioniq (alle uitvoeringen opgeteld 1.500) en Opel Ampera-e (125) zijn goed voor de meeste EV-registraties.

Vijfduizend euro

Opel maakt deze maand bekend dat de Ampera-e volgend jaar vijfduizend euro duurder wordt. De fabrikant koopt de auto nu nog in bij General Motors en die heeft de prijzen verhoogd. Opel-dealers vertelden Automotive dat klanten die een Ampera-e besteld hebben behoorlijk teleurgesteld zijn. Toch zijn er nauwelijks reserveringen gecanceld, aldus de dealers. Toch accepteert niet iedere de prijsverhoging. Een Top 60-leasemaatschappij (naam bij de redactie bekend) meldt echter zijn bestelling van vijftig Opels Ampera-e te hebben geannuleerd. Importeur Opel Nederland weet niet hoeveel bestellingen er geannuleerd zijn. “Maar wij hebben geen signalen gehoord dat het een substantieel aantal betreft”, aldus woordvoerder Jeroen Maas.

Binnen het PSA-concern wordt Opel het EV-merk, maakte topman Carlos Tavares vorige week bekend.

Komende jaren neemt het aanbod van modellen met een grotere actieradius toe en geldt een lage bijtelling. “Voor particulieren is de benzineauto vooralsnog het belangrijkste alternatief omdat elektrisch veelal te duur is”, stelt Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging.Fleet&Mobility publiceerde een artikel over de gevolgen van de regeringsplannen: EV-voortrekkerij nekt vooruitgang

Lees meer op Fleet&Mobility.