Paul van Vuuren wordt directeur VDL Nedcar

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Van Vuuren (59) was de afgelopen tien jaar de vaste contactpersoon voor de VDL Groep bij de regionale organisatie van ING Bank. (foto: VDL Groep)

Dat meldt VDL vandaag.

Van Vuuren (59) was de afgelopen tien jaar de vaste contactpersoon voor de VDL Groep bij de regionale organisatie van ING Bank. “De kracht van Paul ligt op het vlak van organisatie en strategie. Hij is in staat een goede balans te vinden tussen de belangen van diverse stakeholders”, aldus president-directeur Willem van der Leegde van de VDL Groep. 

Bij VDL Nedcar ligt het accent nu op de doorontwikkeling van de organisatie, de uitbouw van het productievolume en de acquisitie van nieuwe projecten. De herpositionering gaat gepaard met aanpassingen in de samenstelling en taakverdeling binnen het directieteam, aldus het concern. Na de productiestart van Mini Countryman en de BMW X1 en de explosieve groei van het aantal medewerkers het afgelopen jaar, is VDL Nedcar in een volgende fase beland.

Bouckaert heeft de directie zelf verzocht om een andere functie binnen het bedrijf. 

Ombouw

VDL meldt tevens dat het in opdracht van Mercedes-Benz de nieuwe surveillancewagens van de politie gaat ombouwen. Het gaat om 1.250 Mercedessen die tot volwaardige politieauto’s worden omgebouwd. De nieuwe wagens worden onder meer voorzien van licht- en geluidsapparatuur, bestickering en hoogwaardige communicatie- en navigatieapparatuur. De komende vier jaar zullen 875 wagens worden omgebouwd, terwijl voor de resterende 375 auto’s, die door een ander bedrijf worden verbouwd, wel de componenten door VDL worden geleverd. Het ombouwen van politievoertuigen is niet nieuw voor VDL

De omzet van VDL groep uit Eindhoven steeg in 2016 met 20 procent naar 3,2 miljard euro, de nettowinst met 20 procent naar 149 miljoen euro. En de rek is er nog lang niet uit, stelt het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.