Subsidie voor nog eens tien ev-projecten

Redactie Redactie
• Laatste update:

De subsidies zijn afkomstig uit de pot van 65 miljoen euro die het kabinet wil investeren in elektrisch rijden. “Er is een duidelijk verschil in de aard van de projecten die EZ vandaag en VenW vorige week subsidie toekenden”, aldus Jan van Diepen, woordvoerder van het Ministerie van EZ. “De projecten die minister Eurlings steunt zijn gericht op de vergroening van wagenparken en plaatsen van oplaadpunten. Minister Van der Hoeven ondersteunt de ontwikkeling van de technologie rond elektrisch vervoer.”

“De overheid investeert in elektrische mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd. Deze projecten zorgen dat elektrisch rijden de komende jaren betaalbaar en betrouwbaar wordt en voor iedereen bereikbaar is”, aldus minister Van der Hoeven bij de toekenning van de subsidies vandaag.

De projecten die op een bijdrage kunnen rekenen zijn:

  • Navigatieapparatuur voor bestuurders van ev’s die nauwkeurig de actieradius voorspelt. Door onder meer Tomtom, TNO, Renault en Prestige Taxi Centrale.
  • Plug-in hybride vuilniswagens voor de gemeente Amsterdam door o.a. Daf, Icova en Truckland.
  • All Green Vehicles, Centric Automotive, Drivetrain Innovations en andere bedrijven werken samen om de componenten van elektrische/hybride aandrijflijnen te integreren.
  • Mr. Green Holding, Technolution, TNO en Kema ontwikkelen een systeem waarmee de kostprijs per kilometer en de restwaarde van accu’s kan worden bepaald. Aan de hand hiervan kunnen bijvoorbeeld leasemaatschappijen de kilometerprijs berekenen.
  • Onder anderen AGV, Sycada en MTT werken de verlenging van de actieradius van batterijen.
  • Gear Chain Industrial, Gemco E-trucks en TU/e onderzoeken hoe voor zware voertuigen de energie kan worden bespaard die nodig is bij de elektrische aandrijving.
  • Teamwork Tehnology, Vredestein WE Engineering en anderen zijn bezig met een lichtgewicht wielophanging met wielnaafmotor.
  • Gemco E-trucks, Advanced Electromagnetics, Hogeschool Arnhem-Nijmegen en Motio Development werken aan een modulair platform voor hybride- en elektrische bestelwagens en zware vrachtwagens.
Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.