Dealerholding Broekhuis weg bij Schadeherstelmeester

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Schadeketen AHG en dealergroepen Broekhuis en PGA startten in 2015 met Schadeherstelmeester, omdat ze signaleerden dat het aantal complexe schades toenam en er bij opdrachtgevers de behoefte was aan een netwerk met specifieke kennis van complexe herstel en merkerkend herstel. Inmiddels zijn er ook andere ketens en bedrijven op aangesloten, zoals Autoschadehuis.

Naar nu blijkt is één van de initiatiefnemers, dealerholding Broekhuis, al sinds augustus 2018 geen onderdeel meer van het concept. Dat bevestigt Broekhuis desgevraagd aan Automotive, maar het bedrijf wil er verder geen commentaar op geven. Broekhuis laat weten dat een deel van de herstelbedrijven verder gaat onder eigen naam en een deel onder Schadenet (Noord-Holland ex-Martin Schilder). De dealergroep nam begin vorig jaar alle activiteiten over van Martin Schilder, waaronder de vier schadebedrijven in de kop van Noord-Holland. Lees hier de column van Johan Schoonhoven over de schadestrategie van dealerbedrijven. ‘Ik zie ze steeds meer hun eigen merk promoten in plaats van het logo van de keten waarvan ze lid zijn.’

Complexe schade

Schadeherstelmeester lanceerde in 2016 een eigen it-tool waarmee de complexiteit van schades kan worden vastgesteld. Sinds vorig jaar kunnen, behalve de leden van het concept, ook andere herstellers met dit systeem werken. Ook de partners AHG en PGA geven geen reactie.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.