‘Lloyd’s of London ruikt kansen met zelfrijdende auto’

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Lloyd's of London ziet mogelijkheden met de komst van de zelfrijdende auto. (Foto: Shutterstock)

Lloyd’s of London, een 330 jaar oude besloten verzekeringsmarkt, is bezig zijn autoverzekeringen nieuw leven in blazen nu de zelfrijdende auto zijn intrede doet. John Neal, ceo van Lloyd’s of London, praat met autofabrikanten over nieuwe maatregelen. Dit meldt Neal aan Bloomberg. Een verandering van strategie is onvermijdelijk volgens de ceo, mede omdat bedrijven zoals Tesla nu hun eigen verzekeringsopties verkennen. Volgens Neal betekent de opmars van de autonome auto niet het einde van de autoverzekering, maar is wel een andersoortig verzekeringsproduct nodig. 

“Binnen vijf jaar, vooral in een stedelijke omgeving, zullen we een heel andere benadering krijgen bij de levering van een motorvoertuig en de verzekering die daarbij hoort,” aldus Neal. “Het zal geen conventionele motorrijtuigenverzekering zijn.”

Meer over de kansen en risico’s voor de schadebranche leest u hier.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.