Eerste lichting Autotech-studenten behaalt diploma

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De eerste lichting van Autotech haalt zijn diploma. (Foto: Autotech)

De eerste lichting Autotech studenten heeft vorige week zijn ‘Genius’ diploma diagnose en schadeherstel behaald. De 72 studenten zijn medewerkers van onder andere Stern, Van Mossel Autoschade, Reco, Den Elzen en de Möller Autoschade Groep. De nieuwe, particuliere opleiding Autotech ging dit voorjaar van start op initiatief van een groep schadebedrijven die ontevreden waren over het huidige opleidingsaanbod en niveau omdat deze niet zouden aansluiten op de huidige stand van de techniek. “Een initiatief uit nood geboren”, aldus Alfred Möller bij de start van de opleiding, die samen met Ad van Diepenbeek, directeur bij Van Mossel Schadeherstel, Guus Baris (Stern Point), Cor Webbe (Stokvis Autoschade Groep) en Joost den Elzen (Den Elzen Autoschade) de initiatiefnemers zijn van de academy. Het opleidingsprogramma van Autotech is in nauwe samenwerking met TOI ontwikkeld. 

De nieuwe, particuliere opleiding Autotech ging dit voorjaar van start op initiatief van een groep schadebedrijven die ontevreden waren over het huidige opleidingsaanbod en niveau omdat deze niet aan zouden sluiten op de huidige stand van de techniek. “Een initiatief uit nood geboren”, aldus Alfred Möller bij de start van de opleiding, die samen met Ad van Diepenbeek, directeur bij Van Mossel Schadeherstel. Guus Baris (Stern Point), Cor Webbe (Stokvis Autoschade Groep) en Joost den Elzen (Den Elzen Autoschade) de initiatiefnemers zijn van de academy. Het opleidingsprogramma van Autotech is in nauwe samenwerking met TOI ontwikkeld.

Gedragsverandering

Autotech breidt zijn opleidingsprogramma nu uit met een frontoffice opleiding, waarbij receptionisten onder andere leren om bij de intake direct een juist reparatieplan op te stellen volgens de richtlijnen van de autofabrikant. Daarnaast wordt een module gedragsverandering gebracht, ontwikkeld door het bedrijf Tag Point. Deze module wordt onderdeel van het Autotech leven-lang-lerenprogramma. Volgend jaar wordt dan ook een virtual reality onderdeel aan de opleiding toegevoegd. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.