Groupauto: concurreren met dealers via hightech trainingscentrum

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Groupauto-directeur Freek Blekxtoon laat zich niet omver blazen door het merkkanaal. (foto: Groupauto)

Groupauto Nederland heeft een perceel van 3.500 vierkante meter in Baarn aangekocht voor de bouw van het Diagnosexpert Experience Center voor universele autobedrijven. Hier zal in 2020 een hightech opleidingscenter worden gevestigd, voor opleidingen in alle moderne autotechnieken, meldt Groupauto. 

In de nieuwe vestiging kunnen universele monteurs van Carxpert, Auto Excellent en andere formules van Groupauto worden getraind op niveau 5, met aandacht voor ADAS, pass through, remote diagnose, chiptuning, telematica en het onderhoud van hybrides en EV’s.  Lees hier: Eind 2019 beschikt 70% van de nieuwe auto’s over ADAS.

Alle Groupauto-oplossingen voor het autobedrijf kunnen straks werkend worden ervaren. Ook het landelijk kantoor van Groupauto Nederland verhuist van Eemnes naar Baarn. Het bedrijf blijft daarnaast nog op andere locaties in het land trainen. 

Fabrikanten proberen auto’s exclusief voor dealers te behouden, door de toegang tot data te blokkeren. Wij zullen dat niet accepteren.

Freek Blekxtoon, directeur Groupauto

Freek Blekxtoon, directeur van Groupauto, ziet de nieuwbouw als logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf. “Het huidige trainingscentrum in Eemnes is nu alweer te klein om meerdere groepen monteurs tegelijk te trainen, terwijl daar vraag naar is. Daarbij komt dat wij een heldere visie én aanpak hebben rondom connected cars en het garagebedrijf van de toekomst. Allereerst dat de toekomst er nu al is. Auto’s die wij de komende jaren van harte willen ontvangen in het vrije kanaal, rijden namelijk nu al rond. Ze zijn connected, ze hebben software updates nodig en ADAS is actief. Fabrikanten proberen auto’s exclusief voor dealers te behouden, door de toegang tot data te blokkeren. Wij zullen dat niet accepteren en gaan vol in de aanval.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.