Studententeams worden uitgedaagd mee te doen

Brabant goed voor een derde aanmeldingen Automotive Innovation Awards

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
In totaal worden er negen finalisten genomineerd. (Foto: AIA)

Met nog twee weken te gaan tot de sluiting van de inschrijvingstermijn is er al een groot aantal innovaties aangemeld voor de Automotive Innovation Awards 2019, die op 11 februari worden uitgereikt in het Louwman Museum. Dat meldt de organisatie. Net als in de vorige editie zijn de aanmeldingen onderverdeeld in drie categorieën: Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data) en Challenging Concepts (ideeën die nog in de ontwikkelfase zitten). 

De meeste aanmeldingen tot nu toe zijn gebaseerd op Internet of Things, cloudservices en online platforms. Ongeveer veertig procent van de aanmeldingen zijn innovaties met betrekking tot elektrisch rijden. De meeste aanmeldingen komen uit Noord-Brabant, dat goed is voor ongeveer een derde van alle aanmeldingen.

Het aantal inschrijvers in de categorie Challenging Concepts mag nog iets omhoog, meldt de organisatie. Er zijn tot nu toe slechts enkele aanmeldingen met betrekking tot zonnecellen of materiaalgebruik. Studententeams worden uitgedaagd mee te doen.

Balkenende

Wanneer de inschrijftermijn op 1 oktober aanstaande is gesloten, worden alle innovaties door de vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeeld. Per categorie worden maximaal vijf innovaties genomineerd. Die mogen hun inzending medio december aan de jury presenteren middels een korte pitch. Hieruit worden de negen finalisten, drie per categorie, gekozen. 

Het doel van de Automotive Innovation Award, een initiatief van ANWB, RAI Vereniging, Bovag, Leaseplan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger, is een van de meest invloedrijke sectoren in Nederland bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.