Uitslaande brand bij Jaguar Land Rover-dealer Terlouw

Brand • Een deel van het pand is verwoest.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Bij Jaguar Land Rover-dealer Terlouw in Oosterhout (Gelderland) heeft vannacht een uitslaande brand gewoed. Op video’s is te zien hoe het achterste deel van het pand in brand staat.

De brand zou niet zijn overgeslagen naar het voorste deel van het pand, volgens de brandweer als gevolg van brandwerende voorzieningen in het pand. Vanwege de brand moesten meerdere wegen en de op- en afrit van de snelweg A15 worden afgesloten.

Na 07.00 uur waren er nog steeds grote rookwolken te zien. Bewoners van Oosterhout en Nijmegen-Noord hebben een NL-alert ontvangen om ramen en deuren te sluiten.

De omvang van de schade is nog onbekend. Terlouw meldt in een reactie: “Hoewel we dankbaar zijn dat er geen gewonden zijn gevallen, heeft de brand aanzienlijke schade aangericht aan ons pand en onze bedrijfsvoering. Op dit moment zijn we hard aan het werk om alles zo snel mogelijk te herstellen en ervoor te zorgen dat we weer klaarstaan voor onze klanten. We begrijpen dat dit vragen oproept en mogelijk impact heeft op geplande afspraken en leveringen. We doen er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.