Janssen van Kouwen verbouwt en voegt Leapmotor toe

Janssen van Kouwen • In het pand komen showrooms van zes Stellantis-merken.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Artist impression van het nieuwe pand. (afbeelding: Janssen van Kouwen)

Stellantis-dealer Janssen van Kouwen verbouwt zijn Amsterdamse vestiging tot een flagshipstore. Ook start het dealerbedrijf eind deze maand met de verkoop van Leapmotor, een Chinees merk waarmee Stellantis een joint venture heeft gesloten. Dat meldt Janssen van Kouwen.

Naast de komst van Leapmotor is ook de verbouwing van de showroom in Amsterdam Zuidoost in volle gang. Deze vernieuwde locatie zal dienen als het centrale punt voor de introductie en uitlevering van Leapmotor. “Daarmee hebben we een merk in huis dat volgens ons perfect aansluit op de behoefte die er is in de markt”, aldus het bedrijf.

De showroom volgt het principe dat eerder dit jaar bij Broekhuis gepresenteerd werd en waarbij de dealer alle Stellantis-merken onder ƩƩn dak brengt en daarvoor zes separate showrooms bouwt (Peugeot en Citroƫn vallen in Amsterdam onder Van Mossel).

Leapmotor komt met het budgetmodel de T03 en C10, een suv van Tesla Model Y-formaat.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (ā€™80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.