Voormalig Mercedes-dealer Jan van Kooy overleden

In Memorian • Hij werd 89.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers

Jan van Kooy is deze week overleden. Dat meldt zijn familie aan AM.

Mede onder leiding van Van Kooy groeide het familiebedrijf Gebroeders van Kooij uit tot een grote Mercedes-dealer. In de jaren ’70 ging het bedrijf verder als Van Kooy en werd het merkportfolio uitgebreid. In 2007 kocht Stern (nu Hedin) het bedrijf.

“Gebroeders van Kooij stond nationaal bekend om zijn uitstekende service en klanttevredenheid. Zijn inzet en passie voor het merk Mercedes-Benz blijven voor altijd in onze herinnering”, schrijft zoon Gert van Kooy (ex-Wensink). “Door zijn inbreng heb ik mijn loopbaan bij Mercedes-Benz NL kunnen starten en heeft hij mij altijd gestimuleerd en gemotiveerd om mijn eigen carrière succesvol te laten verlopen. Hiervoor ben ik hem zeer dankbaar.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

 
 
Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.