Hunter komt met nieuwe ADAS-gids

ADAS • De nieuwe gids wordt twee keer per jaar bijgewerkt om gelijke tred te houden met de veranderende ADAS-markt
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

Hunter Engineering brengt voor werkplaatsen een ADAS-gids uit met kalibratiedata van veiligheidssystemen. Dit maakt het bedrijf bekend.

De nieuwe gids wordt twee keer per jaar bijgewerkt om gelijke tred te houden met de veranderende ADAS-markt, en beslaat honderden automodellen van 2006 tot heden, aldus Hunter.

Garagebedrijven kunnen de gids gebruiken om de benodigde ADAS-kalibraties of resets vast te stellen, voordat ze de werkorder maken. Werkplaatsen kunnen hierdoor volgens Hunter voorkomen dat extra werkzaamheden pas worden ontdekt wanneer het voertuig daadwerkelijk op de uitlijnbrug staat.

De gids geeft aan welke ADAS-apparatuur nodig is om het werk uit te voeren. Mechanische wieluitlijningsaanpassingen en resets van het stuursysteem zijn ook inbegrepen.

De nieuwe gids vult Hunter’s 1708-T Uitlijningsgids aan, die ook periodiek zal worden bijgewerkt, meldt het bedrijf.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit. Ā