Passat blaast 45 kaarsjes uit

Redactie Redactie
• Laatste update:
De eerste Passat was tientallen centimeters en kilo's kleiner. (Foto: Volkswagen)

De Volkswagen Passat bestaat 45 jaar. Sinds zijn introductie in 1973 verschenen er acht generaties van het model en bouwde Volkswagen ruim 29 miljoen exemplaren. Het is daarmee samen met de Kever (21,5 miljoen) en Golf (35 miljoen) één van de drie meest verkochte Volkswagen-modellen. 

Langer en zwaarder

In tegenstelling tot de Kever zijn de eerste en de huidige generaties van de Passat en Golf in de verste verte niet meer met elkaar te vergelijken. Eigenlijk is alleen de naam nog hetzelfde. De eerste generatie van de Passat was een hatchback met twee of vier portieren. Met een lengte van 4.190 millimeter is hij iets korter dan de huidige T-Roc. Anno 2018 is de Passat een sedan met vier portieren en gegroeid tot een lengte van 4.887 millimeter. Het gewicht nam over de afgelopen 45 jaar toe van 885 kilo tot 1.387 kilogram voor de huidige sedan.

In de fabriek in Emden in Noord-Duitsland waar de Passat al die jaren gebouwd wordt, vinden nu de voorbereidingen plaats voor de productie van de gefacelifte Passat die begin volgend jaar onthuld wordt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.