Nieuwe Fiesta remt zonder koper

Redactie Redactie
Generatie zeven van de Fiesta heeft milieuvriendelijke remmen. (Foto: Ferodo)

De in 2017 gëintroduceerde Ford Fiësta VII krijgt als een van de eerste auto’s vanuit de fabriek kopervrije remblokken mee van Federal Mogul. De onderdelenfabrikant introduceerde in 2014 al de kopervrije Ferodo Ecofriction remblokken voor de aftermarket. Het duurde even voordat OEM’s de blokken opnamen in hun ontwerpen. 

Met de kopervrije remblokken lopen Ferodo en Ford vooruit op nieuwe milieurichtlijnen in de Verenigde Staten die voorschrijven dat tegen 2025 frictiematerialen, zoals remblokken niet meer dan 0,5 procent koper mogen bevatten. 

Ferodo werkte naar eigen zeggen vijf jaar aan de ontwikkeling van de remblokken en testte 1.500 nieuwe grondstoffen in 25 verschillende samenstellingen ter vervanging van het koper. Het geheime recept zorgt volgens Ferodo voor minder fijnstof, bevat minder zware metalen en vrijwel geen koper. Verder zijn de blokken stiller dan conventionele blokken. De remprestaties zijn 17 procent beter, meldt de fabrikant in een persbericht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.