Nissens stapt in Turbo-markt

Redactie Redactie
• Laatste update:
Nissens begon in 2014 met het ontwikkelproces. (Beeld: Nissens)

Op de Automechanika presenteert aftermarketfabrikant Nissens zijn nieuwe turbo-lijn, die dit jaar op de markt komt. Volgend jaar volgen ook EGR-kleppen’ Dat meldt de Deense fabrikant. Nissens is voornamelijk bekend van motorkoeling- en airco-onderdelen. “We leggen op dit moment de laatste hand aan ons EGR-assortiment, maar wij brengen dit pas in 2019 uit. Wij willen nog verdere tests en onderzoeken doen naar de kleppen die we gaan leveren”, aldus Klavs T. Pedersen, senior vice-president van Nissens Automotive.

Het bedrijf begon in 2014 met de ontwikkeling van turbo’s. Het assortiment turboladers van Nissens bestaat uit ruim 100 onderdeelnummers die meer dan 1.150 OE-nummers bestrijken. Alle turboladers van Nissens zijn onderdeel van Nissen’s ‘First Fit’-concept. Dit betekent dat ze geleverd worden met pakkingsets, rekbouten, smeermiddelen en installatiehandleidingen voor een snelle en eenvoudige installatie. Alle turbo’s zijn volgens Nissens van OE-kwaliteit.

De investeringen in turbo’s en EGR-kleppen zijn onderdeel van het Efficiency & Emissions programma van de fabrikant. In Darmstadt heeft Nissens een nieuw r&d-centrum gebouwd.

Fource is de Nederlandse distributeur van het merk. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.