Recall 75 duizend Panamera’s wegens stuurbekrachtiging

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De stuurbekrachtiging kan plotseling uitvallen (foto: Porsche)

Porsche roept de huidige generatie Panamera-modellen terug naar de dealer. Het stuurapparaat van de elektrische stuurbekrachtiging van de betreffende auto’s moet opnieuw worden geprogrammeerd. Bij de terugroepactie zijn wereldwijd 74.585 auto’s betrokken. Het gaat om de modellen die tussen 21 maart 2016 en 6 december 2018 werden geproduceerd, meldt Porsche.

Door een softwarefout is het mogelijk dat de elektrische stuurbekrachtiging kortstondig uitvalt. Wanneer die situatie zich voordoet, is extra kracht nodig om te sturen. Om dergelijke situaties te voorkomen, moet het betreffende stuurapparaat opnieuw worden geprogrammeerd. Porsche verzoekt eigenaren van de betreffende auto’s zo snel mogelijk hun Porsche-dealer te bezoeken. Het laden van de nieuwe software kost ongeveer een uur.

Er zijn geen ongevallen bekend die door het mankement zijn veroorzaakt, meldt Porsche Nederland aan Automotive. Voor Nederland gaat het om circa duizend auto’s. 

Eerder deze week kondigde Porsche al een terugroepactie aan van de modellen Cayenne en Macan. Daarbij gaat het om defecten aan de vulopening van de benzinetank en de bevestigingsriem van de (optionele) skizak. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.