Gates komt met turboslangen en modulair vertakte koelslangen

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De slangen worden met alle benodigde koppelstukken geleverd (foto: Gates)

Gates voegt in het eerste kwartaal van 2019 meer dan 1.500 nieuwe onderdeelnummers toe. Het is slechts het begin van een veel grotere uitbreiding van het aantal slangen voor de vervangingsmarkt, meldt Gates.

De uitbreiding bestaat uit modulaire vertakte slangen, voorgevormde slangen en turboslangen. De slangen zijn onder meer bestemd voor auto’s van BMW, Mercedes, Volkswagen/Audi en Land Rover. Het accent ligt op modellen die net uit hun garantieperiode vallen (vanaf 5 jaar oud).

De modulaire vertakte slangmodules worden compleet geleverd met snelkoppelingen, kleppen, doorstroombegrenzers, sensorpoorten en andere kunststoffen componenten.

Voorgevormde slangen komen al langer voor in het assortiment, turboslangen voor personenauto’s zijn nieuw voor Gates. Deze zijn, net als de modulair vertakte slangmodules, aan het assortiment toegevoegd na de overname van Rapro door Gates. Rapro is een gespecialiseerde fabrikant van voorgevormde en vertakte slangen, met een afzetmarkt in meer dan veertig landen.