Autoglaz start met mobiele kalibratie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Autoglaz begint met mobiele kalibratieservice. (Foto: Autoglaz)

Ruitherstelketen Autoglaz biedt sinds kort een mobiele kalibratieservice aan. In eerste instantie wordt deze dienst vanuit elf vestigingen aangeboden, later zullen meerdere vestigingen volgen. Zo meldt Autoglaz in een persbericht. Schadeherstellers, dealers of college-ruitherstellers kunnen van deze mobiele service gebruik maken. Volgens het bedrijf doen dealers en herstellers het kalibreren na ruitvervangingen namelijk niet graag zelf, maar besteden ze het liever uit aan ruitspecialisten. Volgens Autoglaz biedt de mobiele service de vestigingen dan ook nieuwe mogelijkheden. De kalibratieapparatuur is van Texa en wordt geleverd door Explora. De investeringskosten kunnen per vestiging verschillen, maar bedragen al gauw gemiddeld zo’n 15 duizend euro.

De keten (40 vestigingen) had vorig jaar al besloten om alle vestigingen uit te rusten met kalibratieapparatuur, omdat door toename van rijhulpsystemen na ruitvervanging steeds vaker gekalibreerd moet worden. De kalibratieapparatuur is van Texa en wordt geleverd door Explora. 

Autoglaz is niet het eerste bedrijf dat begint met een mobiele kalibratieservice. De schadetak van Van Mossel ontwikkelde in 2017 een eigen mobiel kalibratiesysteem. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.