‘Volkswagen schrapt 30 duizend banen’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Het concern verraste in Parijs met een totaal nieuw MEB (Modular Elektrobaukasten)-platform waarop het concern vanaf 2020 tot 2025 tussen de 20 en 30 EV-modellen (voor zowel VW als Audi, Seat en Skoda) op de markt zet.

De reorganisatie moet na het recente dieselschandaal een jaarlijkse kostenbesparing van 3,7 miljard euro opleveren. VW wil de winstmarge verhogen tot zes procent in 2025. De banenreductie is ook nodig om de transitie naar elektrische auto’s en zelfrijdende voertuigen te financieren. Vorig jaar constateerde Automotive-journalist Wim Oude Weernink al dat Volkswagen onbestuurbaar dreigde te worden.

Bij Volkswagen werken wereldwijd ruim 600 duizend mensen. Het grootste deel van het banenverlies, zo’n 23 duizend zou in Duitsland plaatsvinden. Ook de creatie van nieuwe banen is voornamelijk in Duitsland, aldus het persbureau. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.