Continental zoekt naar nieuwe oplossing voor aandrijflijndivisie

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Als alternatief van een beursgang overweegt de fabrikant een spin-off. (Foto: Shutterstock)

Toeleverancier Continental herbezint zich op de toekomst van zijn aandrijflijndivisie en zoekt naar goede alternatieven voor deze divisie. Zo maakte de Raad van Bestuur bekend. Het concern was eerst van plan om de divisie naar de beurs te brengen onder de toekomstige naam Vitesco Technologies, maar komt daar nu op terug. Continental wil meer tijd om goed te kunnen voorsorteren op de elektrificatie van de automarkt en vindt de toekomstige marktontwikkelingen nog te onvoorspelbaar. Met een spin-off van de divisie wil het concern zich voorbereiden op toekomstige technologische ontwikkelingen.  

Continental-ceo Elmar Degenhart bevestigde dat de werkgelegenheid bij de aandrijflijndivisie tot 2023 gegarandeerd blijft: “Ongeacht welke benadering wordt gekozen. In een zeer dynamische en mogelijk ontwrichtende aandrijflijnmarkt hebben we nu snel duidelijkheid nodig over de volgende stappen”, aldus Degenhart.  

Hiermee lijkt de directie overeenstemming te hebben bereikt met de vakbonden om nog geen fabrieken te sluiten van de aandrijflijndivisie.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.